Belgrade
4°
fog
humidity: 100%
wind: 3m/s S
H 7 • L 4
Weather from OpenWeatherMap

Produženi ski vikendi
Kaprun, Austrija

Saalbach-Skimanijaci-produzeni-vikend-2019-2020-feat.
SKIJALIŠTESMEŠTAJDETALJI PUTOVANJAITINERERLOKACIJAGALERIJANAPOMENA

3 DANA AT KAPRUN KOMBI Svakog četvrtka ~270km STAZA
Skijanje-Austrija-Produzeni vikend-2019-2020   Skijanje-Austrija-Produzeni vikend-2019-2020   Skijanje-Austrija-Produzeni vikend-2019-2020   Skijanje-Austrija-Produzeni vikend-2019-2020   Skijanje-Austrija-Produzeni vikend-2019-2020

U Tirol na produženi ski vikend

Skijalište veoma dugačkog imena i prezimena – Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, danas poznatije pod imenom Ski Cirkus, ove sezone će biti naša početna stanica za produžene ski vikende koje SkiManijaci organizuju za sve one koji pate od hroničnog nedostatka slobodnog vremena, a željni su prave skijaške avanture. Samo naselje je svega par minuta udaljeno od najbliže gondole Schönleitenbahn u Ski Cirkusu, a glečer Kaprun, na kojem ćemo skijati sve do zvaničnog početka sezone u Ski Cirkusu, je na petnaestak minuta vožnje od smeštaja.

Inače, sam Saalbach, odnosno Ski Cirkus, spada u Top 3 skijališta u Austriji, pre svega zbog odlične mešavine vrhunskog skijanja i apres ski zabave. U  sezoni 2016/17 izgrađena je i nova žica koja povezuje Hinterglemm sa Fieberbrunn-om, pa je Ski Cirkus dobio dodatnih povezanih 70km staza sa najmodernijom infrastrukturom.

Ski Cirkus praktično je nastao 2015. godine kada su se skijališta Saalbach, Hinterglemm, Leogang i Fieberbrunn spojila u sistem od 270km vrhunski održavanih staza sa 1000 topova za veštačko osnežavanje koji pokrivaju čak 90% skijališta i 70 najsavremenijih jedinica vučnog transporta, od čega je 28 kabinskih, 21 sedešnica i 21 vučnica. Skijaška zabava je zagarantovana – od početnika i najmlađih skijaša, preko onih koji bi da svoje veštine pokažu u snow parku, pa do vrhunskih smučara koje očekuje 18km crnih staza, 112km srednje zahtevnih staza i 140km staza za one koji uživaju u laganoj, rekreativnoj vožnji, a sve to na visinama od 830m do 2096m nadmorske visine, uz visinsku razliku od 1266m. Staza ima i za ljubitelje off piste vožnje, a posebnu poslasticu predstavlja činjenica da celo skijalište možete obići skijajući u krug, a da pri tom ne ponovite istu stazu.

A kad se umorite od skijanja, na kraju dana čekaju vas odlični restorani, barovi, diskoteke, odlične apres ski žurke, kao i rekreacija i opuštanje u wellnes i spa objektima. Zato je glavna reč u ovom ski centru – Lässig (opušteno). Sezona u Saalbach-u obično traje od početka decembra do kraja aprila a do prvog snega u Ski Cirkusu, produženim vikendima ćemo skijati u Kaprunu – odnosno na legendarnom glečeru Kitzsteinhorn koji se nalazi u skijalištu Zell am See-Kaprun i najstarije je glečersko skijačište u Austriji, i jedino koje je za skijaše otvoreno od oktobra do jula.

Ovaj glečer veličine je prosečnog skijališta – ima 61 km staza i pokriven je sa čak 21 jedinicom vučnog transporta. Iako skijanje na glečeru neupućenima može zvučati kao neka ekstremna skijaška aktivnost od koje bi početnici trebalo da zaziru, mnoštvo laganih staza na glečeru Kitzsteinhorn omogućiće i najneuvežbanijim početnicima da uživaju u ranom snegu, dok je za one sa neiskazanim takmičarskim talentima pravi izazov pista “Black Mamba”. Uz sve to, Kitzsteinhorn je takođe poznat i kao odličan izbor za freeride.

Zato, nemojte previše oklevati. Ako ste se zaželeli snega i skijanja, nemate strpljenja da čekate decembar i početak regularne sezone ili vam jednostavno druge životne obaveze ne dozvoljavaju da ove sezone odvojite čitavu sedmicu za skijaške užitke, požurite, prijavite se za produženi skijaški vikend sa SkiManijacima!

Vidimo se na snegu!

3 DANA AT KAPRUN KOMBI Svakog četvrtka ~270km STAZA
Skijanje-Austrija-Produzeni vikend-Smestaj-2019-2020   Skijanje-Austrija-Produzeni vikend-Smestaj-2019-2020   Skijanje-Austrija-Produzeni vikend-Smestaj-2019-2020   Skijanje-Austrija-Produzeni vikend-Smestaj-2019-2020   Skijanje-Austrija-Produzeni vikend-Smestaj-2019-2020
 

Smeštaj smo organizovali u apartmanskom naselju Landal Rehrenberg, izgrađenom u tipičnom austrijskom planinskom stilu. Veoma komforan osmokrevetni apartman sa potpuno opremljenom kuhinjom, dnevnim boravakom sa garniturom za sedenje, TV-om i kaminom, spavaćim sobama sa udobnim krevetima, kupatilom, toaletom i terasom odnosno balkonom.

U glavnoj zgradi unutar naselja nalazi se i posebna prostorija sa automatima za igru, bilijarom, stonim tenisom i Spa & Wellness centar sa otvorenim grejanim bazenom. Besplatan bežični internet je dostupan u apartmanima.

3 DANA AT KAPRUN KOMBI Svakog četvrtka ~270km STAZA
Polazak iz Beograda je svakog četvrtka u ranim jutarnjim časovima. Povratak za Beograd u nedelju oko 18h.
U cenu je uključeno:
Prevoz
Smeštaj, tri noćenja
Posteljina
Turistička taksa
U cenu nije uključeno:
Ski pass
Peškiri
Osiguranje sa skijaškim rizikom

3 DANA AT KAPRUN KOMBI Svakog četvrtka ~270km STAZA
DA BI SE OSTVARIO POLAZAK POTREBNO JE MINIMUM 7 PRIJAVLJENIH OSOBA.
DA BI STE PUTOVALI SA NAMA, MORATE BITI ČLAN UDRUŽENJA. ZA DETALJE KLIKNITE OVDE

Sedište Udruženja ljubitelja ski sporta Ski Manijaci je u Beogradu, u ulici Gospodar Jevremovoj 30.
Kancelarija Udruženja nalazi se u Čumićevom sokačetu, II sprat lokal 140 (ulaz iz Nušićeve) i otvorena je svakog radnog dana od 16 do 20h.

Kontakt telefoni:

0600 218 657 Goran Popović - Pop
0600 218 658 Srđan Stojiljković - Điđa
0600 218 654 A. Despotović - Bata
0600 218 655 Nenad Milić - Neša

Email: info@skimanijaci.com

Pratite nas